Herken je ook dat je op bepaalde momenten in je leven jezelf steeds hetzelfde ziet doen, terwijl je het het zo graag anders zou willen? Is je balans regelmatig zoek?

aanmelden kennismakingsavond op 10 mei of 19 mei (online)

Het Fundament

Herken je ook dat je jezelf op bepaalde momenten in je leven steeds hetzelfde ziet doen terwijl je  het zo graag anders zou willen? Is je balans regelmatig zoek? Blijft het lastig om gezonde keuzes te maken die jou dienen in plaats van je omgeving? Dan is het tijd om het fundament voor de rest van je leven te leggen. Een fundament van stevigheid door zelfregulatie, veerkracht, een set hulpbronnen bij triggers in je leven en je werk, balans in je systeem en in je lijf. Een fundament van concrete handvatten voor nieuw gedrag in contact met jezelf en anderen. Wie zijn fundament kent, heeft doorgrond en de sterke plekken kent, heeft een goede basis voor al zijn activiteiten in het leven. Onderzoek je belemmeringen en ontdek jouw kracht en jouw echte drijfveren. Wanneer je fundament stevig is, haal jij het allerbeste uit jezelf én uit het leven.

In deze training ontdek je wat je meeneemt in je werk en leven vanuit jouw persoonlijke onderstroom.  Je neemt jezelf altijd mee en daarmee ook je onderstroom: hoe je omgaat met autoriteit, hoe je contact aangaat, hoe je samenwerkt, waar je getriggerd raakt, hoe je omgaat met kritiek en met lastige emoties. Je ontdekt ook waar schuld en schaamte je tegenhouden in het voluit inzetten van jouw vermogens. Deze training brengt je meer bewustwording, nieuwe taal en hulpbronnen om te bouwen aan (werk)geluk, (werk)gezondheid en meer resultaat in dat wat jij wilt bijdragen.

De basistraining Het Fundament bestaat uit vijf blokken van 2 dagen. Elk blok staat een thema centraal waardoor je werkt aan jouw fundament. Na afloop van de training heb je een enorme slag gemaakt in jouw persoonlijke ontwikkeling, waardoor je met veel meer rust en met meer stevigheid in het leven staat.

 

‘Ken je het verlangen?’ Vroeg de eekhoorn aan de krekel. ‘Ja’, zei hij, ‘maar het zit soms zo ver weg dat ik er net niet bij kan en soms zit ik er helemaal in, maar doe ik toch iets anders, gek hé.’

 

Deze training geef ik samen met Janita Moes

download de folder Het fundament

 

aanmelden kennismakingsavond op 10 of 19 mei (online)

Deze training bestaat uit 5 blokken van twee dagen. In elk blok werken we vanuit een specifiek perspectief aan ons fundament.

We maken gebruik van bewezen technieken en methodes, stromingen als Mindfulness, Gestalt, Hartcoherentie, Somatic Experinsing, Verbindende Communicatie, Systemisch Werk, Transactionele Analyse en Bio-energetica,

Blok 1: aankomen waar je bent en reguleren
In dit blok staan we stil waar je bent en bent geweest. Je levensgeschiedenis, relationele ervaringen, kindbesluiten en hechting. Je leert onder andere werken met hulpbronnen, zelfregulatietechnieken vanuit mindfulness zelfcompassie, hartcoherentie.

Blok 2: mijn familiesysteem
Op een dieper niveau maken we allemaal deel uit van een groter geheel en zijn we onlosmakelijk verbonden met onze familie. Of we nu willen of niet, familiekrachten spelen een rol in ons persoonlijk leven. Een vraagstuk onderzoeken in een opstelling van je familiesysteem leidt tot meer bewustzijn om tot de kern van je thema door te dringen.

Blok 3: trauma en TRE
We maken allemaal situaties mee waarin we ons onthand hebben gevoeld, onmacht of  angst hebben ervaren of een moment niet meer wisten wat we moesten doen. Voor ons lijf en oerbrein kunnen deze gebeurtenissen ontregelend werken en  jaren later nog opspelen. In dit blok leer je hoe je oude opgebouwde spanningen van die momenten kunt loslaten, waardoor je een diepe ontspanning en stevigheid in jezelf gaat ervaren.

Blok 4: verbinding met jezelf in contact met anderen
IIn dit blok leer je hoe je verbinding met jezelf houdt in contact met anderen. Hoe je kunt ontmoeten vanuit ‘ik ben oké – jij bent oké’ en hoe je zorg draagt voor jouw gevoelens en behoeftes. Op die manier kun jezelf in contact ont-moeten en de ander écht ontmoeten.

Blok 5: rouw en afscheid
Onlosmakelijk verbonden met contact is ook rouw en afscheid. De cirkel van het leven. Rouw en afscheid heeft hierin een belangrijke functie die we maar wat graag uit de weg gaan. In dit blok integreren we rouw en afscheid in contact en hechten we de basis van jouw fundament af.

  • Verbinding met en bewustzijn van je eigen onderstroom: gevoelens, behoeftes, drijfveren, waarden en hoe dit alles zich vertaalt naar hoe je je uit op de bovenstroom en wat het effect hiervan is;

  • Het beter kunnen verdragen en accepteren van lastige situaties;

  • Technieken waarmee je spanning en activatie van je zenuwstelsel kunt reguleren;

  • Leven en werken vanuit meer authenticiteit, gezonde begrenzing en passend bij je rol en taak waardoor je minder verstrikt raakt in lastige situaties;

  • Taal om jezelf effectiever uit te drukken vanuit verbindende eerlijkheid, kwetsbaarheid en concrete verzoeken;

  • Het vermogen om met minder oordelen en frustratie en vanuit meer empathie naar lastige situaties te kijken;

  • Persoonlijk leiderschap waarbij je vanuit je eigen onderstroom vermogens aan kunt spreken om vastgelopen situaties vlot te trekken.

Twijfel je of heb je behoefte aan meer afstemming en informatie over deze training dan kun je (geheel vrijblijvend) een intake aanvragen. Neem hiervoor contact op met Peter (0624500375) of Janita (0647312254)

 

Alle blokken zijn op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Blok 1: 23 en24 september

Blok 2: 21 en 22 oktober

Blok 3: 18 en 19 november

Blok 4: 16 en 17 december

Blok 5: 13 en 14 januari

 

Locatie:  regio Utrecht / Amersfoort

De investering voor deze 10 dagen training inclusief locatie, lunch, koffie, thee en materiaal: € 2.495,- exclusief BTW. Voor particulieren is de prijs inclusief.

Betaling kan in twee termijnen, 50% voor 5 november 2021 en 50% voor 1 februari 2022.

Dagtraining

De dagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Alle data voor de startdatum 23 september zijn:

Blok 1: 23 en 24 september

Blok 2: 21 en 22 oktober

Blok 3: 18 en 19 november

Blok 4: 16 en 17 december

Blok 5: 13 en 14 januari

Avondtraining

Je kunt mee doen aan kennismakingsavonden op 10 of 19 mei. Deze avond is online van 20.00 tot 22.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.