Je bent samen op weg maar het loopt niet lekker meer. Aspecten in de relatie lopen stroef of ongemakkelijk,  je begrijpt elkaar niet (meer), kunt elkaar niet meer bereiken of misschien is je relatie helemaal vastgelopen.

 

Wij willen graag meer weten, neem contact met ons op.

Coaching

Relatietherapie

We kunnen nu de onderliggende patronen herkennen en ze tijdig keren. Dat geeft ruimte en rust. We komen nu weer toe aan samen.
Monique en Daan

Willen jullie (meer) plezier met elkaar, meer diepgang of meer betrokken zijn op elkaar? Wil je een nieuwe weg vinden in hoe je met elkaar samen bent en meer genieten van het samen-leven?

Relatieproblemen kunnen ontstaan door gebeurtenissen in het heden of door onverwerkte pijn, trauma, negatieve relatie ervaringen of hechtingsverstoringen uit het verleden.

Loop je steeds tegen hetzelfde pijnpunt aan in jullie relatie? Relatieproblemen kunnen ontstaan, doordat we ons onvoldoende bewust zijn van oude onverwerkte pijn die we in de partnerrelatie willen oplossen of helen, maar waar dat niet lukt. We herhalen dan onbewust situaties met het verlangen en de hoop dat we een andere uitkomst krijgen dan in het verleden (kindertijd). We noemen dit her-enscenering.

Als partners inzicht en grip krijgen op hun eigen- en samen-patronen en de mechanismen, is het mogelijk dit destructieve aspect in de relatie te stoppen. Er komt dan ruimte voor nieuwsgierigheid, er ontstaan mogelijkheden tot hernieuwde verbinding en verdieping. Dan kan de liefde weer stromen!

Is er in jullie samen-leven iets gebeurd bijvoorbeeld vreemdgaan van één van beide partners, verlies van een kind, verlies van werk of gezondheid. Loopt de communicatie niet meer of  een ritueel doen om een periode af te sluiten?

Willen jullie ondersteuning in waar jullie in jullie relatie tegenaan lopen, dan zijn jullie van harte welkom.

We willen graag contact, wil je ons bellen?

Relatietherapie heeft de intentie om de relatie die jullie hebben inzichtelijk te maken en te leren hoe jullie samen een vervullende relatie kunnen bouwen (mentaal, emotioneel en sexueel). De specifieke thema’s en vaardigheden die jullie aan “moeten” leren, is natuurlijk afhankelijk van jullie vraag en achtergrond.

Een relatie ontstaat in de wisselwerking tussen twee mensen. Daar heeft ieder een deel aan. Het vraagt van beide partners inzet en commitment, maar ook lef en moed om het met elkaar aan te gaan.

Relatietherapie geeft inzicht in de onderlinge patronen en dynamieken die verstorend zijn. Het versterkt de helpende patronen. Het is een proces van groeien en leren om te gaan met elkaar op een manier die voor beide partners vervullend is.

In relatietherapie gaat het om verbinden, verbinding met jezelf en vandaar uit dan met de ander.

 

De stap naar begeleiding doe je als je er samen niet meer uitkomt of als de (emotionele) pijn bij één van de partners te groot is geworden en jullie daar samen naar willen kijken.

Er zijn ook stellen die met regelmaat komen om hun relatie stromend te houden en te voorkomen dat er gedoe ontstaat. Dat kan als de druk op de relatie toeneemt bijvoorbeeld als er met één van de kinderen problemen ontstaan of er een levensveranderende situatie is, zoals ingrijpend verlies bijvoorbeeld van werk, overlijden of verhuizing.

Soms gaat één van de partners een relatie aan met een derde buiten. Hoe kom je weer tot elkaar? Hoe gaan we om met schuld en schaamte? Durven we te kijken naar de onderstroom in de relatie? Dat kan helpen om samen weer verder te gaan.

Manen en vrouwen beleven sexualiteit vaak verschillend. Hoe komen we tot elkaar en beleven we sexualiteit op een voor ons beide vervullende manier?

Jullie thema?

Er zijn enorm veel redenen om samen stappen te doen. Wil je meer weten, neem dan contact met me op.

Het tarief voor relatietherapie is:

Per sessie van 1 uur € 136,- inclusief BTW.

Ik werk binnen relatietherapie vanuit verschillende achtergronden en afhankelijk van jullie vraag zetten we in wat we nodig achten. Om je een beeld te geven:

  • polyvagaal theorie
  • sexual-grounding
  • familie en systeem opstellingen
  • geweldloze communicatie
  • empathisch bewust zijn
  • lichaamsgericht-bioenergitisch werk
  • somatic experiencing
  • Hechtingstheorie van Diana Pool-heller
  • Narm