Je bent samen op weg en het loopt niet lekker meer. Je begrijpt elkaar niet en bereikt elkaar steeds minder of misschien is je relatie helemaal vastgelopen. Los samen de puzzel op!

Coaching

Relatietherapie

We kunnen nu de onderliggende patronen herkennen en ze tijdig keren. Dat geeft ruimte en rust. We komen nu weer toe aan samen.
Monique en Daan

We hebben elkaar nodig om te kunnen bestaan en geluk te ervaren. Mensen zijn bedraad (zenuwstelsel) om samen te leven. We zijn geen ‘ik doe het wel alleen-project’ maar wel  ‘samen-komen we verder-projecten’, dat is onze biologie. In dat samen ontstaan vaak relatieproblemen omdat we onvoldoende bewust zijn van oude diepe patronen die meestal een weerspiegelingen van oude onopgeloste pijnen zijn.

Als partners inzicht en grip krijgen op hun eigen- en samen-patronen en de mechanisme die die patronen versterken is het destructieve aspect in de relatie te stoppen. Dan komt er plaats voor nieuwsgierigheid, ontstaan de mogelijkheden tot hernieuwde verbinding en verdieping.

Willen jullie weer meer plezier met elkaar, meer diepgang of meer betrokken zijn op elkaar? Wil je een nieuwe weg vinden in hoe je met elkaar bent, vertrouwen herstellen, samen een verlies verwerken of een ritueel doen om een periode af te sluiten? Maak dan samen de stap!

Relatietherapie heeft de intentie om de relatie die jullie hebben inzichtelijk te maken en te leren hoe jullie samen een vervullende relatie kunnen bouwen (mentaal, emotioneel en sexueel). De specifieke thema’s en vaardigheden die jullie aan “moeten” leren is natuurlijk afhankelijk van jullie vraag en achtergrond.

De relatie-dynamiek

Een relatie ontstaat in de wisselwerking van twee mensen. Daar heeft ieder een deel aan. Het vraagt van beide partners inzet en commitment maar ook lef en moed om het met elkaar aan te gaan.

Relatietherapie geeft inzicht in de onderlinge patronen en dynamieken die verstorend zijn. Het versterkt de helpende patronen. Het is een proces van groeien en leren om te gaan met elkaar op een manier die voor beide partners vervullend is.

In relatie therapie gaat het om verbinden. Verbinding met jezelf en dan met de ander. Ook dit aspect maken we helder.

 

De stap naar begeleiding doe je als je er samen niet meer uit komt. Als de (emotionele)pijn bij één van de partners te groot is geworden.

Onderhouden en groeien

Er zijn ook stellen die met regelmaat komen om gezond onderhoud te plegen en te voorkomen dat er gedoe ontstaat. Zo’n situatie kan bijvoorbeeld als er met één van de kinderen problemen ontstaan en de druk op de relatie toeneemt. Maar ook als er levens veranderende situaties voordoen zoals verlies van werk, verhuizing of ingrijpend verlies.

 

Een derde in het spel

Soms gaat één van de partners een relatie aan met een derde buiten. Hoe kom je weer tot elkaar? Ho gaan we om met schuld en schaamte? Durven we te kijken naar de onderstroom in de relatie? Dat kan helpen om samen weer verder te gaan.

Sexualiteitsbeleving

Manen en vrouwen beleven sexualiteit vaak verschillend. Hoe komen we tot elkaar en beleven we sexualiteit op een voor ons beide vervullende manier?

Jullie thema?

Er zijn enorm veel redenen om samen stappen te doen. Wil je meer weten, neem dan contact met me op.

Mijn tarieven voor relatietherapie zijn:

Per sessie 145 euro.

 

Ik werk binnen relatietherapie vanuit verschillende achtergronden en afhankelijk van jullie vraag zetten we in wat we nodig achten. Om je een beeld te geven:

  • polyvagaal theorie
  • sexual-grounding
  • familie en systeem opstellingen
  • geweldloze communicatie
  • empathisch bewust zijn
  • lichaamsgericht-bioenergitisch werk
  • somatic experiencing
  • Hechtingstheorie van Diana Pool-heller
  • Narm

 

Fijn dat je op mijn site was, het lijkt er op dat je nu weg gaat. Voor je gaat, zou je mij willen helpen om deze site beter te maken door het beantwoorden één of van twee vragen?

Dank je wel,

Peter van Kempen