Coaching voor mensen in organisatie.

Supervisie en training voor coaches, therapeuten en trainers

Coaching en supervisie voor professionals

Ik bied ondersteuning aan professionals in de vorm van coaching en supervisie. Een plek waar je je eigen thema’s kunt onderzoeken en jezelf versterkt.

 

Lees verder

Trainingen voor professionals

Ben je coach, trainer of leidinggevende dan bied ik verschillende trajecten voor professionele ontwikkeling en groei.

Lees verder

Vanuit een nieuw, lichaamsgericht perspectief werken aan groei en ontwikkeling.

Stress en spanning

Ik wil tools voor duurzame inzetbaarheid en voorkomen van uitvallen door stress, spanning of burn out.

Lees verder

Persoonlijk leiderschap vergroten

In korte tijd een flinke groei doormaken, meer zelfregie en meer stevigheid ontwikkelen. Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe koers in werk en leven.

Lees verder

Burnout herstel

Burn-out geraakte medewerker op weg helpen naar hernieuwde balans, energie en vitaliteit? Voorkom langdurige uitval, beperk de (emotionele) kosten voor medewerker en bedrijf.

Lees verder

Communicatie

We willen beter en effectiever communiceren, waardevolle feedback leren geven en in gesprekken kunnen verbinden. We zoeken communicatie met meerwaarde!

Lees verder

Mijn horizon verleggen

Ik wil wijzer worden, mijn denken aanscherpen en mijn perspectief verleggen en (bekende) begane paden eens verlaten.

Lees verder

Burnout preventie

Duurzame inzetbaarheid is van belang voor onze klanten, ons zelf en onze medewerkers. We zoeken het in preventie en willen voorkomen dat mensen ziek worden of langdurig uitvallen.

Lees verder

Over Peter van Kempen

Ik heb me de afgelopen vijftien jaar gespecialiseerd in een lichaamsgerichte benadering van psychische en lichamelijke klachten. Lichaamsgerichte coaching therapie is voor mij een vorm waarbij het lichaam en de verbinding lichaam-geest centraal staan. Het lichaam laat zien wat er in de onderstroom speelt en liegt niet, draagt alle bewuste en onbewuste ervaringen met zich mee.

Tijdens trainingen, coaching en therapie is je voldoende veiligvoelen een eerste voorwaarde om te werken. Als begeleider ben ik aanwezig, stabiel en getraind om met alle emoties (of afwezigheid daarvan) te dealen zonder daar een oordeel over te hebben. Alles en iedereen mag er zijn. Jij mag er zijn met alles wat je bij je hebt. Dus ook je onhebbelijkheden en je geheimen.

De paradox van veranderen is dat we eerst het heden moeten omarmen en accepteren. Vandaar uit kun je nieuwe stappen zetten.

Mijn stijl (en wat anderen over mij zeggen) is het best te omschrijven als open, direct, zorgvuldig, veilig en naar de kern. Ik heb een lichaamsgerichte achtergrond en hecht waarde aan wat het hart en lichaam ons te vertellen hebben. Het hoofd komt daarna aan bod. In de afgelopen jaren heb ik geleerd om samen met cliënten de ontdekkingsreis te maken.  Begeleiding in zowel coaching als training is een samenwerking waarin we alles tegen mogen komen dat speelt en niets achter hoeven te houden.

Ik ben in de afgelopen twintig jaar in verschillende stromingen geschoold die voor mij ondersteunend zijn voor het werk dat ik doe. Zo ben ik geschoold in o.a.

 • Bio-energetica,
 • Familieopstellingen,
 • TRE
 • NLP,
 • Professionele communicatie,
 • Karakterstijlen,
 • Trauma en stress,
 • Hartcoherentie,
 • Sexual Grounding,
 • Mannenwerk,
 • Werken met liefdes-energie in relaties,
 • Transformatie op identiteitsniveau,
 • Vipassana,
 • Non Voilant Communication,
 • Systeemisch werken voor organisaties

Daarnaast volgde ik verschillende workshops op het gebied van lichaam gericht trauma werk zoals NARM en SOMA-Embodiment

Voor organisaties heb ik me verdiept in kwaliteitszorg en ben ik gecertificeerd INK-auditor. Transactionele analyse voor organisaties, organisatie opstellingen, stress en brun-out preventie, Creativiteit in organisaties (COCD).

Als docent ben ik verbonden aan drie opleidingen bij het Atma Instituut. Ik mag daar mijn kennis, ervaringen inzichten delen met aankomend coaches en therapeuten. De opleidingen waar i kaan verbonden ben zijn:

 • lichaamsgericht coachen,
 • trauma toch opleiding
 • trauma therapie opleiding

 

 

Wat kan ik jouw organisatie bieden?

Veerkracht Vergroten

trainingen

Bij Veerkracht training leer je omgaan met dagelijkse spanning en stress situaties. Aan de hand van een lichaamsgerichte aanpak ontdek en leer je hoe er structureel meer ontspanning en rust ervaren kan worden. In dit deze training leren deelnemers twee belangrijke technieken die hun veerkracht vergroten.

Lees verder

Maatwerk voor bedrijven

trainingen

Zoek jij een specifieke training voor jouw team of organisatie, dan maak ik graag maatwerk. Ik doe dat op de gebieden van: communicatie coachen empathie (écht klant gericht werken) omgaan met stress burnout preventie Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan contact met me op.

Lees verder

Leergang systemisch werken

trainingen

Het opstellen of ook wel systemisch werk heeft de afgelopen jaren een duidelijke plek verworven in persoonlijke ontwikkeling, coaching en organisaties. Mensen zijn niet solistisch maar worden beïnvloed door verschillende systemen. In deze leergang ontwikkel je een systmische blik en hoe je daar mee werkt..

Lees verder

De Polyvagaal theorie in bedrijf

trainingen

Leer je eigen gedrag én dat van anderen beter te begrijpen en krijgt er meer invloed op. Krijg meer grip op je eigen reacties en leer om aan het roer te staan.

Lees verder

Opstellingen

workshops

Dat de familie en het gezin van herkomst grote invloed heeft op de manier waarop wijzelf in het leven staan weten we. Maar hoe werk je daar mee en hoe kunnen opstellingen jou professioneel ondersteunen?

Lees verder