Peter van Kempen, coach, trainer en therapeut.

 

Op mijn 30ste liep ik vast. Ik had een goede baan, mooie woning en veel relaties. Gelijktijdig ervoer ik leegte en had een hang naar verslavingen in werk, tabak en alcohol. Ik realiseerde me dat ik zo niet verder wilde. Zo begon aan een reis van persoonlijke groei, ontwikkeling en de herontdekking van mijzelf.  Mijn reis liep van cognitieve gedragstherapie, lichaamswerk, Bio-energetica naar  familieopstellingen en traditionele rituelen naar Geweldloze Communicatie en Lichaam gericht trauma werk. Ik heb inmiddels verschillende opleidingen gevolgd die me helpen bij het werk dat ik nu doe. Zo heb ik in de jaren veel van mijn busten en bulten om kunnen zetten in kracht en kwaliteiten. Bij de lichaamsgerichte opleidingen en het lichaamsgericht werken kwamen de doorbraken, kwam ik bij mijn gevoels en de diepere inzichten.

Ik ben er rijker en rustiger door geworden en waar mijn leven een strijd was is het nu een plezier. Ik ben van overleven naar leven gegaan. Een leven met zijn eigen schommelingen zoals elke leven heeft. Er is niet één stroming die de sleutel tot geluk heeft en ik put voor mijzelf en mijn werk uit verschillende stromingen.

Ik woon samen met Marina en onze twee kinderen in Vinkenbuurt. Marina is mijn partner in de liefde en zakelijk. Samen staan we voor de ontwikkeling van mensen.

Groei begint bij de acceptatie van wie je nu bent!

Naast het werken in mijn eigen praktijk ben ik kerndocent bij de lichaamsgerichte en  trauma coachopleiding van het Atma instituut

Tijdens trainingen, coaching en therapie biedt ik zo veel veiligheid. Als begeleider ben ik aanwezig, stabiel en getraind om met alle emoties te dealen zonder daar een oordeel over te hebben. Alles en iedereen mag er zijn. Jij mag er zijn met alles wat je bij je hebt. Dus ook je onhebbelijkheden en je geheimen.  Met deze gedachte hoop ik dat je je gedurende het proces open durft en kunt stellen en merkt dat je alles met mij en eventueel de groep kunnen delen, om zo tot een positieve ontwikkeling te komen.

De paradox van veranderen is dat we eerst het heden moeten omarmen en accepteren. Vandaar uit kun je nieuwe stappen zetten.

Mijn stijl is het best te omschrijven als open, direct, zorgvuldig en naar de kern. Ik heb een lichaamsgerichte achtergrond en hecht waarde aan wat het hart en lichaam ons te vertellen hebben. Het hoofd komt daarna aan bod. In de afgelopen jaren heb ik geleerd om samen met cliënten de ontdekkingsreis te maken die ik persoonlijke ontwikkeling noem. Begeleiding in zowel coaching als training is een samenwerking waarin we alles tegen mogen komen dat speelt en niets achter hoeven te houden.

Ik ben in de afgelopen twintig jaar in verschillende stromingen geschoold die voor mij ondersteunend zijn voor het werk dat ik doe. Zo ben ik geschoold in o.a.

 • bio-energetica,
 • familieopstellingen,
 • NLP,
 • Professionele communicatie,
 • Karakterstijlen,
 • Trauma en stress,
 • Hartcoherentie,
 • Sexual Grounding,
 • Mannenwerk,
 • Werken met liefdes energie in relaties,
 • Transformatie op identiteitsniveau,
 • Vipassana,
 • Non Voilant Communication,
 • Familie en organisatieopstellingen.

Daarnaast volgde ik verschillende workshops op het gebied van lichaam gericht trauma werk zoals NARM en SOMA-Embodiment

Voor organisaties heb ik me verdiept in kwaliteitszorg en ben ik gecertificeerd INK-auditor. Transactionele analyse voor organisaties, organisatie opstellingen, stress en brun-out preventie, Creativiteit in organisaties (COCD).

Ik ben oprichter en directeur geweest van Leermeester.nu en de Horeca Academie.

Als docent ben ik verbonden aan drie opleidingen bij het Atma Instituut:

 • lichaamsgericht coachen,
 • trauma toch opleiding
 • trauma therapie opleiding