Ervaar je meer spanning en stress dan je zou willen, heb je moeite om echt te ontspannen? Blijf je rond malen in gedachten en wil je beter slapen? Leer dan hoe TRE jou kan helpen.

Workshop

TRE – basisworkshop, vergroot je veerkracht en ga beter om met stress

In de workshop “TRE vergroot je veerkracht”  maak je kennis met technieken om je spanningen op een natuurlijke manier los te laten door het inzetten van  adem, beweging en het activeren van het natuurlijke herstelvermogen van je lichaam. Daardoor kom je meer in balans en ontwikkel je meer veerkracht in je lijf.

Na deze workshop kun je thuis verder met TRE !

Inzicht

In de workshop krijg je inzicht hoe spanning en stress impact hebben op ons lijf en wat de natuur (onze biologie) allemaal doet om te dealen met (chronische) spanning, stress en overweldigende gebeurtenissen. Natuurlijk leer je ook hoe je effectief met deze spanning om kunt gaan en het “kwijt” kunt raken

TRE zijn spanningsontladende oefeningen

TRE is een methode om zelf stress en diepe chronische spanning los te laten. Het lichaam herstelt zichzelf dan naar een innerlijk gevoel van rust, kalmte en balans. Je krijgt je vitaliteit en energie  weer terug en krijgt het stuur over je eigen leven weer in handen.

Effecten van TRE:

  • meer innerlijke rust
  • versterking en vergroting van eigen veerkracht (omgaan met spanning en stress)
  • beter en meer ontspannen slapen
  • meer vitaliteit en energie
  • meer blijheid en ontspannenheid
  • ontspannen omgaan met emoties
  • loslaten en dus minder last van angst
  • jezelf makkelijker uiten
  • makkelijker mee gaan met de levensflow
  • meer blijheid en levenslust

De workshop is gebaseerd op de principes van TRE en is aangevuld met Somatic Experiencing.

Fysieke spanning ontstaat door psychische of fysieke belasting. Normaal wordt deze spanning weer losgelaten. Vanuit ons verleden kunnen spanningspatronen zijn ontstaan die kunnen leiden tot verandering die we niet meer opmerken (veranderde lichaamhouding, aanhoudende verkramping, spierspanning of angsten). In een normale situatie komt ons lichaam na spanning weer in ontspanning. Door verschillende factoren kan dit proces verstoord raken en bouwen we chronische spanning op waarbij het lichaam in een staat van alertheid blijft. We merken dat zelf meestal niet meer op omdat we het als een “gewone” staat van zijn ervaren.

Dagelijkse stress en chronische stress manifesteren zich als spanningspatronen in de spieren.

Dagelijkse stress: Je kunt de dagelijkse fysiek opgebouwde spanning als gevolg van stress effectief reguleren met TRE.

Chronische stress: deze patronen (vaak gevolg van vroege belastende ervaringen) kunnen ook opgelost worden door voortgaande beoefening van TRE. Het lichaam kan zich weer terugbrengen in de normale ontspannen staat. De spanning wordt eerst losgelaten in de grote systemen (spieren), later in de kleinere ondersteunende weefsels (banden, pezen, aanhechtingen, vliezen), vervolgens in de organen, tot in de botten. Bij doorgaande beoefening kan steeds diepere release plaatsvinden en verdere transformatie naar gezondheid plaatsvinden. Als ons lijf op fysiek niveau ontspant en weer balans vindt, beweegt ons denken daar in mee.

Trauma is een overweldigende gebeurtenis waarbij adequate steun niet aanwezig is geweest en het lichaam niet is herteld van die gebeurtenis. Van nature is ons systeem erop gericht teveel aan spanning die ontstaat bij een overlevingsreactie weer los te laten. Vaak is dit geblokkeerd, waardoor de energie vast komt te zitten. TRE helpt om dit natuurlijke ontladingsproces te laten plaatsvinden.

De workshop is praktisch en aan de hand van oefeningen en korte theorie leer je je eigen veerkracht te vergroten door TRE.

Neem makkelijk zittende kleding mee ( joggingbroek).

Duur van de workshop:

De workshop bestaat één dag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De kosten voor deze dag zijn  € 165,-, inclusief reader, koffie en thee.

Locatie: Vinkenbuurt

Groepsomvang:  maximaal 4 deelnemers

Trainer:

Peter van Kempen

vrijdag 19 januari

vrijdag 6 februari

vrijdag 12 april

vrijdag 5 juli

 

Tijden:

van 13.00 tot 17.00 uur

 

Dagtraining

De workshop bestaat uit één dagdeel van 13,00 uur tot 17.00 uur.

Je krijgt uitleg over TRE en je doet twee TRE-sessies

Naq de workshop kun je zelf met TRE aan het werk.