FAQ

Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen over familieopstellingen en TRE (tension release excercise)

Nee, een familieopstelling gaat wel over jouw gezin van herkomst (het geen waar in je bent opgevoed) maar je  familieleden hoeven er niet bij te zijn. Tijdens een opstelling zijn er andere mensen uit de groep de 'staat-in' kunnen zijn voor jouw familieleden.

Een dag met familieopstellingen duurt meestal rond de 7 uur, dat is inclusief pauzes en lunchtijd. We starten 10.00 uur en ronden af om 17.00 uur.

TRE is een methode die je zelf in het dagelijks leven kunt inzetten. Belangrijk hierbij is dat je de methode goed aangeleerd krijgt én je je vertrouwd voelt met het mechanisme. Met het mechanisme bedoel ik de lichamelijke trillingsreactie van het ontladen en loslaten van spanning. De meest mensen kunnen dit na 5 tot 8 sessie. Soms komen mensen na een paar maanden nog eens terug om te verdiepen. Mensen die weten dat ze trauma hebben advieseer ik meestal om TRE  langer onder begeleiding te doen.

Nee, je hoeft zelf geen vraag in te brengen tijdens een dag. Deelnemen en als representant beschikbaar zijn levert vaak al heel veel inzichten op voor jouzelf.

Een representant is iemand uit de groep die een familielid representeert. Hij of zij neemt de plek van een betreffend familielid tijdelijk. Het zijn dus deelnemers uit de groep die beschikbaar zijn jouw familieopstelling mogelijk te maken.

Fijn dat je op mijn site was, het lijkt er op dat je nu weg gaat. Voor je gaat, zou je mij willen helpen om deze site beter te maken door het beantwoorden één of van twee vragen?

Dank je wel,

Peter van Kempen