Soms is het alsof de tijd stil staat, ervaar angst, paniek  en ik herhaal steeds hetzelfde. Alsof er delen van mij zijn afgesplitst en mijn innerlijke motor altijd aan staat.

Coaching

Traumawerk

Ik ben getuige geweest van mishandeling en kende veel angst in het contact met anderen. Het was een spannend traject maar stap voor stap heb ik geleerd om te ontladen en ervaar ik meer vrijheid.
An

Trauma is voor veel mensen een beladen woord. Maar trauma’s zijn inherent aan het leven en wij zijn toegerust om er van te herstellen. Voor mij wil het zeggen dat je een overweldigende gebeurtenis hebt mee gemaakt waarbij geen adequaat herstel was of kon zijn. De energie is niet afgevloeid en zit vast in je lichaam.

Voel je je gevangen in je manieren van doen, ken je angst, paniek en stress als een “gewone” situatie. Is het als of jouw motor altijd op volle toeren draait ? Flinke kans dat jouw systeem vast zit in een trauma reactie. Daar wil je natuurlijk graag uit!

Bij traumawerk leer je oude, in je lichaam opgeslagen spanningen, te ontladen zodat je lichaam zich weer veilig kan ervaren. Het effect is dat je weer ruimte voelt, de herhaling stopt, je weer adequaat kunt handelen en je weer vrij voelt. De rust die op fysiek niveau ontstaat vertaalt zich naar het mentale en dus omkeer rust in je “hoofd”.

 

Een trauma is een onverwerkte (overweldigende) gebeurtenis waardoor we niet vrij zijn en niet ontspannen kunnen leven. Een trauma ontstaat als een gebeurtenis te groot of te snel op ons af komt én we niet adequaat kunnen herstellen.

Trauma kan leiden tot gevoelens van gevangen zijn  of angst, chronische vermoeidheid, hyperactiviteit of juist depressiviteit of psychosomatische klachten. Vaak ben je je niet bewust dat onverwerkt trauma de symptomen in stand houdt.

Er zijn verschillende soorten trauma. Naast acute(shock) trauma’s zoals ongelukken, geweld of natuurrampen zijn er ook ontwikkelingstrauma’s zoals verwaarlozing, miskenning of uitbuiting. Ook onbetrouwbaar gedrag van ouders door o.a. psychose, emotionele instabiliteit, conflicten tussen ouders, scheiding enzovoort kunnen een traumatische ervaring geven.

Trauma en PTSS zijn een verstoring in het zenuwstelsel en geen ziekte. Het zijn verwondingen en die meestal geheeld en dragelijk gemaakt kunnen worden. Ook jaren na het ontstaan van het trauma. Ze zijn biologisch geankerd in ons systeem en vragen een lichaamsgericht benadering.

Ik werk met een lichaamsgerichte aanpak die gericht is op het ontladen van oude spanningen en het herstellen van de veerkracht van het zenuwstelsel. De technieken en achtergronden waar ik uit put zijn: hartcoherentie, TRE (trauma release exersice), sommatic experinsing en familieopstellingen en de polyvagaal-theorie.

De duur van traumabegeleiding verschilt sterk van het type trauma en het wel of niet ontwikkeld hebben van chronische klachten. Wil je meer weten hoe het voor jou kan zijn  neem dan contact met mij op.

De kosten voor een sessie van 60 minuten zijn 99,95 euro per keer.

Fijn dat je op mijn site was, het lijkt er op dat je nu weg gaat. Voor je gaat, zou je mij willen helpen om deze site beter te maken door het beantwoorden één of van twee vragen?

Dank je wel,

Peter van Kempen