Ik wil mijn leven weer terug! Maar ik blijf steken in oude patronen. Soms is het alsof de tijd stil staat, ervaar angst, paniek  en ik herhaal steeds hetzelfde en kom de poort niet echt door.

Coaching

Traumatherapie

Ik ben getuige geweest van mishandeling van mijn moeder en kende veel angst in het contact met anderen. De traumatherapie bij Peter was een spannend traject, maar stap voor stap heb ik geleerd hoe ik mijzelf weer veilig kan voelen, hoe ik oude spanning kan ontladen en ervaar ik meer vrijheid in mijn leven.
An

Voel je je gevangen in je manieren van doen, ken je angst, paniek en stress als een “gewone” situatie. Is het alsof jouw motor altijd op volle toeren draait? Flinke kans dat jouw systeem vast zit in een trauma reactie. Daar wil je natuurlijk graag uit en dat kan!

Bij trauma-therapie leer je oude, in je lichaam opgeslagen spanningen, te ontladen zodat je lichaam zich weer veilig kan ervaren. Het effect is dat je weer ruimte voelt, de herhaling stopt, je weer adequaat kunt handelen en je weer vrij voelt. De rust die op fysiek niveau ontstaat vertaalt zich naar het mentale en dus omkeer rust in je “hoofd”.

Trauma is voor veel mensen een beladen woord. Maar trauma’s zijn inherent aan het leven en wij zijn toegerust om er van te herstellen. Voor mij wil het zeggen dat je een overweldigende gebeurtenis hebt mee gemaakt waarbij geen adequaat herstel was of kon zijn. De energie is niet afgevloeid en zit vast in je lichaam.

Een trauma is een onverwerkte (overweldigende) gebeurtenis waardoor we niet vrij zijn en niet ontspannen kunnen leven. Een trauma ontstaat als een gebeurtenis te groot of te snel op ons af komt én we niet adequaat kunnen herstellen.

Trauma kan leiden tot gevoelens van gevangen zijn  of angst, chronische vermoeidheid, hyperactiviteit of juist depressiviteit of psychosomatische klachten. Vaak ben je je niet bewust dat onverwerkt trauma de symptomen in stand houdt.

Bepalend voor het al dan niet ontwikkelen van trauma is of er ruimte (en ondersteuning) was voor je natuurlijke reactie van het ontladen van spanning. En of je na de gebeurtenis de overlevingsenergie hebt kunnen ontladen en loslaten.

Er zijn verschillende soorten trauma. Naast acute trauma’s zoals ongelukken, geweld of natuurrampen zijn er ook ontwikkelingstrauma’s zoals verwaarlozing, miskenning of uitbuiting. Maar ook onbetrouwbaar gedrag van ouders door o.a. psychose, emotionele instabiliteit, conflicten tussen ouders, scheiding enzovoort.

Trauma en PTSS zijn een verstoring in het zenuwstelsel en geen ziekte. Het zijn verwondingen en de meestal geheeld kunnen worden. Ook jaren na het ontstaan van het trauma. Ze zijn biologisch geankerd in ons systeem en vragen een lichaamsgericht benadering.

Ik werk met een lichaamsgerichte aanpak die gericht is op het herstellen van de veerkracht van het zenuwstelsel. De technieken en achtergronden waar ik uit put zijn hartcoherentie, TRE (trauma release exersice) sommatic experinsing, De polyvagaal therapie en familieopstellingen.

De duur van traumabegeleiding verschilt sterk van het type trauma en het wel of niet ontwikkeld hebben van chronische klachten. Wil je meer weten hoe het voor jou kan zijn  neem dan contact met mij op.

De kosten voor een sessie van 60 minuten zijn 114,95 euro per keer.

Beste bezoeker,

voor individuele begeleiding heb ik helaas een wachtlijst. Als je je aanmeld op de wachtlijst dan neem ik contact op zo snel als past.

Aanmelden voor de wachtlijst 

Voor andere vragen neem je dan contact op via het contactformulier of bel me via 06-24500375.