Ik wil vrij zijn van schuld en schaamte gevoelens. Met Compassie naar mijzelf en anderen kijken en mijzelf bevrijden om met een open hart te ontmoeten.

Workshop

Schuld, schaamte en vergeving

Waar komen toch de ideeën van schuld, schaamte en de angst om iets fout te doen vandaan. Heel je oude pijn en ontwikkel je een nieuw perspectief op Schuld, Schaamte en Vergeving. Deze dag is een innerlijke proces en gaat over het loslaten van wraak, haat, slachtofferschap en oordelen (over onszelf en de ander).

Schuld en angst

Leer kijken maar je eigen gedrag vanuit een compassie. Breng je innerlijke criticus tot rust. Je hebt en doet dingen met al je vermogens van het moment. Er is nooit iets om je voor te schamen of je schuldig over te voelen.  Schuld en schaamte zijn concepten van opvoeders om het gedrag van kinderen te sturen maar komen vooral voort uit onmacht.  Als je iets doet dat de ander schade toe brengt kunnen we wel berouw ervaren en wensen dat je, met alle kennis van NU, ander gedrag had gehad.  Vanuit deze gedachte kun je werkelijk contact maken met je eigen binnenwereld en met de ander en samen stil staan bij de gebeurtenis. Dat is fundamenteel anders dan “schuldig” voelen.

Vergeven

Bij vergeving leren we dat we de ander moeten vergeven of de ander ons moet vergeven om weer in het “reine” te komen. Wie het thema vergeving bestudeert zal ontdekken dat het net anders in elkaar steekt.

Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden.

Wie de ander vergeeft of van een ander vergeving wil leeft in een gedachte van goed en fout, lief en slecht.  Wat we kunnen leren is dat we alleen onszelf kunnen vergeven. Als we die stap hebben gezet kunnen we onszelf en de ander weer vol en vrij ontmoeten en etten we stappen op de weg van vrijheid

Wil je meer weten en leren over deze thema’s dan is deze dag een ontdekkingstocht. Theorie afgewisseld met oefeningen en intensief ademwerk zullen je bevrijden van oude ballast en je een nieuw perspectief geven over en op de toekomst.

Aan de hand van oefeningen, korte theorie en lichaamsgericht werk maak je een ontdekkingstocht door de thema’s schuld, schaamte en vergeving. Heel je oude pijn en ontwikkel je een nieuw perspectief. De workshop is gebaseerd op elementen uit Geweldloze Communicatie, Familieopstellingen,  The Course of mirakels en intensief-ademwerk

Dagtraining

Deze workshop duurt één dag, prijs is 85 euro (inclusief lunch). Makkelijk zittende kleding aan of mee nemen. We starten om 09.30 uur en ronden rond 17.00 af.

Fijn dat je op mijn site was, het lijkt er op dat je nu weg gaat. Voor je gaat, zou je mij willen helpen om deze site beter te maken door het beantwoorden één of van twee vragen?

Dank je wel,

Peter van Kempen