Verbinding is het moment waarop we ervaren gezien, gehoord en gewaardeerd wordt zonder enig oordeel en we kracht en voeding ontlenen aan de relatie.

 

Training

Verbindende Communicatie

Geweldloze Communicatie of Verbindende Communicatie is een sleutel naar contact en verdieping. Contact met de ander én met ons zelf. Je leert hoe je vanuit je eigen behoeften en gevoelens verbinding maakt met de ander. Verbindende communicatie biedt je concrete handvatten om elkaar te verstaan. Het is een manier van denken en taal gebruiken zonder schuld en verwijten en waar we onze aandacht richten op wat werkelijk belangrijk is voor ons en van daaruit, in afstemming met de ander, onze acties vorm te geven. Het leert je hoe je (onbewuste) reacties zoals strijd, vechten of terugtrekken (van jezelf of de ander) om kunt zetten naar een open, verbindende en effectieve manier van samenzijn waarbij je recht doet aan de gevoelens en behoeften van alle betrokkenen en dus oog hebt voor wat jijzelf en de ander(en) nodig hebben.

In relaties is  Verbindende Communicatie een verrijking. Hoe creëer je samen een relatie waarin je je beide veilig ervaart, hoe creëer je een sfeer van openheid en betrokkenheid? Hoe ga je betekenisvol om met verschillen in opvattingen?

In deze training staat het 4-stappen proces van Geweldloze Communicatie centraal, met de focus op: ‘Wat leeft er in mij’. Wat zijn de drijvende krachten onder mijn gedrag en hoe  communiceer ik daar over zodat ik ook gehoord word.  Je leert hoe je (onbewuste) reacties zoals strijd, vechten of terugtrekken (van jezelf of de ander) om kunt zetten naar een open, verbindende en effectieve manier van samenwerking en hoe je kunt communiceren op een manier waarbij je recht doet aan de gevoelens en behoeften van alle betrokkenen en dus oog hebt voor wat jijzelf en de ander(en) nodig hebben.

Aan de hand van veel praktische oefeningen, heldere uitleg over de theorie, achtergrond en herkenbare voorbeelden leer je de toepassing van het communicatieproces waarin je jezelf helder leert uitdrukken over je behoeften. Je ontdekt wat de drijvende krachten zijn onder je gedrag en je communicatie. De training is gericht op het aanleren van vaardigheden en bewustzijn te ontwikkelen over de (steunende en frustrerende) mechanismen die spelen in communicatie tussen mensen. Dit bewustzijn geeft je mogelijkheden tot keuze en verandering.

 

Deze training is live-chanching geweest. Ik ben anders naar mijzelf , relaties en anderen gaan kijken. Ervaar veel meer rust en heb meer begrip voor mijn partner. Ik kan vooral ook zelf goed aangeven wat ik nodig heb zonder hem verwijten te maken waardoor hij ook kan horen wat zo belangrijk voor mij is. Carolien

De basistraining is er in twee varianten aan.  Een tweedaagse training en een  en avondentraining van acht avonden. Wat past bij jou? Wie graag compact leert, kiest voor de tweedaagse. Als je meer behoefte hebt aan reflectie, kleine stappen, oefenen dan past de avond-training. Naast kunnen praktische overwegingen meespelen in je keuze.

 

Trainer: Peter van Kempen

De investering in dee training is:

Avondtraining:

  • particulieren € 295,-
  • zzp’r € 345,-
  • organisaties € 425,-

Dagtraining (inclusief 2*dagarrangement)

  • particulieren € 345,-
  • zzp’r € 445,-
  • organisaties € 675,-

Prijzen zijn all in. We zij vrijgesteld van BTW (CRKBO-erkenning).

Start: donderdag 13 februari 2020

Amersfoort 13 en 14 februari

Amersfoort
Start: dinsdag 25 februari 2020

25 februari, 3, 17, 24 en 31 maart, 7, 14 en 21 april

Amersfoort
Start: donderdag 16 april 2020

16 en 17 april

Zwolle
Start: dinsdag 21 april 2020

21 en 22 april

Arnhem
Start: dinsdag 12 mei 2020

11, 18 en 25 mei, 8, 15 en 22 juni

Zwolle

Dagtraining

Avondtraining