Verbinding is het moment waarop we ervaren gezien, gehoord en gewaardeerd wordt zonder enig oordeel en we kracht en voeding ontlenen aan de relatie.

 

Training

Verbindende Communicatie

Geweldloze Communicatie of Verbindende Communicatie is een sleutel naar contact en verdieping. Contact met de ander én met ons zelf. Je leert hoe je vanuit je eigen behoeften en gevoelens verbinding maakt met de ander. Verbindende communicatie biedt je concrete handvatten om elkaar te verstaan. Het is een manier van denken en taal gebruiken zonder schuld en verwijten en waar we onze aandacht richten op wat werkelijk belangrijk is voor ons en van daaruit, in afstemming met de ander, onze acties vorm te geven. Het leert je hoe je (onbewuste) reacties zoals strijd, vechten of terugtrekken (van jezelf of de ander) om kunt zetten naar een open, verbindende en effectieve manier van samenzijn waarbij je recht doet aan de gevoelens en behoeften van alle betrokkenen en dus oog hebt voor wat jijzelf en de ander(en) nodig hebben.

In relaties is  Verbindende Communicatie een verrijking. Hoe creëer je samen een relatie waarin je je beide veilig ervaart, hoe creëer je een sfeer van openheid en betrokkenheid? Hoe ga je betekenisvol om met verschillen in opvattingen?

In deze training staat het 4-stappen proces van Geweldloze Communicatie centraal, met de focus op: ‘Wat leeft er in mij’. Wat zijn de drijvende krachten onder mijn gedrag en hoe  communiceer ik daar over zodat ik ook gehoord word.  Je leert hoe je (onbewuste) reacties zoals strijd, vechten of terugtrekken (van jezelf of de ander) om kunt zetten naar een open, verbindende en effectieve manier van samenwerking en hoe je kunt communiceren op een manier waarbij je recht doet aan de gevoelens en behoeften van alle betrokkenen en dus oog hebt voor wat jijzelf en de ander(en) nodig hebben.

Aan de hand van veel praktische oefeningen, heldere uitleg over de theorie, achtergrond en herkenbare voorbeelden leer je de toepassing van het communicatieproces waarin je jezelf helder leert uitdrukken over je behoeften. Je ontdekt wat de drijvende krachten zijn onder je gedrag en je communicatie. De training is gericht op het aanleren van vaardigheden en bewustzijn te ontwikkelen over de (steunende en frustrerende) mechanismen die spelen in communicatie tussen mensen. Dit bewustzijn geeft je mogelijkheden tot keuze en verandering.

 

Deze training is live-chanching geweest. Ik ben anders naar mijzelf , relaties en anderen gaan kijken. Ervaar veel meer rust en heb meer begrip voor mijn partner. Ik kan vooral ook zelf goed aangeven wat ik nodig heb zonder hem verwijten te maken waardoor hij ook kan horen wat zo belangrijk voor mij is. Carolien

De basistraining is er  op dit moment alleen in een online variant. In zes avonden leer je het basis proces.

 

Trainer: Peter van Kempen

De investering in deze training is:

Online training

  • particulieren € 195,-
  • zzp’r € 245,-
  • organisaties € 325,-

Avondtraining:

  • particulieren € 295,-
  • zzp’r € 345,-
  • organisaties € 425,-

Dagtraining (inclusief 2*dagarrangement)

  • particulieren € 345,-
  • zzp’r € 445,-
  • organisaties € 675,-

Prijzen zijn all in. We zij vrijgesteld van BTW (CRKBO-erkenning).

Start: dinsdag 8 september 2020

8, 15, 22 en 29 september, 6 en 13 oktober

on line
Start: dinsdag 12 januari 2021

19 en 26 januari, 2, 9 en 16 februari

online

Avondtraining

Deze avondtraining is live-online. Kennismakingsavond is op woensdag 6 januari

Fijn dat je op mijn site was, het lijkt er op dat je nu weg gaat. Voor je gaat, zou je mij willen helpen om deze site beter te maken door het beantwoorden één of van twee vragen?

Dank je wel,

Peter van Kempen