Wat is jouw antwoord op de vraag van een betekenisvol leven, mannelijke identiteit, innerlijk leiderschap, man-zijn, werk, relaties en hoe geef jij dat op een bezielende, authentieke manier vorm?

Mannenwerk

Om als man vrij te zijn, je te kunnen bewegen tussen autonomie en verbinding, je kwaliteiten in te zetten is het van belang om als jongen de emotionele relatie met onze moeder te doorbreken en los te komen van haar. We hebben hiervoor een krachtige vader(figuur) nodig. Als jonge man hebben we mannelijke rolmodellen nodig om een positieve mannelijke identiteit te kunnen ontwikkelen. Als volwassen man hebben we andere mannen nodig om antwoorden te vinden op levensvragen, waar andere mannen ook mee worstelen, bijvoorbeeld vragen op het gebied van mannelijkheid, relaties, omgaan met agressie, seksualiteit of onze rol als vader.

Wat betekent het om man, partner, vader, zoon of minaar te zijn? Wat is nou die mannelijke energie van kwetsbaarheid en kracht? Heb jij contact met jouw gevoelens en behoeften of vind je dat lastig? Hoe deal je met de dubbele boodschappen die de maatschappij mannen te verstaan geeft om en kwetsbaar, maar ook krachtig en vastberaden te zijn?

Wil je meer tot je recht komen en met een open hart in je kracht staan? Ervaar wat voedend is voor je en grond geeft aan je man-zijn en hoe het is om daarin te wortelen, zodat je stevig richting geeft aan je eigen leven. Vanuit deze stevigheid kun je relaties vormgeven, je vaderschap invullen (ook zonder kinderen) en levenskeuzes maken.

Maak kennis met mannenwerk en ontdek de kracht van broederschap, zoals dat in onze oorspong zit.  Op zaterdag 16 oktober start ik weer met een nieuwe groep.

 

Zelf ben ik 2005 met Mannenwerk in aanraking gekomen. Eerst wat twijfelend of het wel wat ‘voor mij’ zou zijn. Ik had het niet nodig ….. Maar in feite zag ik er behoorlijk tegenop. Uiteindelijk heb ik de stap gemaakt en heb ik meegedaan aan een lang weekend ‘de initiatie’. Vanaf dat moment heeft het mannenwerk een nieuwe betekenis voor mij gekregen en heb ik zelf ervaren wat het kan betekenen voor het leven van mannen. Later volgde ik een training over Sexual Grounding en opnieuw heb ik daar de noodzaak en het belang geleerd dat mannen zicht verbinden met mannen (en voor vrouwen natuurlijk met vrouwen).

Sinds 2015 geef ik op ons eigen terein mannenzweethutten en mannengroepen. Ik  geniet van het samenzijn met een groep met alleen mannen. Mannen die het aandurven om te onderzoeken krachtig te zijn in hun kwetsbaarheid, leren delen wat ze voelen en hoe zij het leven ervaren en aangaan, wat ze tegenkomen aan (innerlijke) strijd en willen ervaren hoe krachtig het is als we luisteren naar elkaar.

Ik ben blij dat ik heb geleerd om me toe te vertrouwen aan de steun van andere mannen.

Door het jaar komen we 8 zaterdagen bij elkaar. In deze dagen onderzoek je verschillende thema’s rondom ‘Manzijn’, relaties, werk en zingeving. Je vergroot  je autonomie én leer je hoe je je vanuit autonomie kunt verbinden en echt kunt staan voor wie jij bent en wat voor jou belangrijk is in je leven. Je leert in vol contact te zijn met je gevoelens en kernwaarden (behoeften) en hoe je op een diepere laag verbinding aan kunt gaan. Thema’s als leiderschap, kwetsbaarheid sexualiteit, omgaan met emotie en agressie zijn onder andere onderdeel van het traject.

Elke trainingsdag heeft een aantal vaste onderdelen zoals lichaamswerk, meditatie, persoonlijk/individueel werk en we verdiepen  ons in een thema.

Data:
zaterdag 16 oktober
zaterdag 13 november
zaterdag 11 december
zaterdag 22 januari
zaterdag 19 februari
zaterdag 26 maart
zaterdag 23 april
zaterdag 28 mei
De dagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.
Locatie:
in onze groepsruimte en op ons terrein
Marsmanweg 1
Vinkenbuurt

De training van acht dagen kost € 920,-. Dit is inclusief koffie, thee, lunches en materiaal. Deze training is vrij van BTW.

Ik had een haat-liefde verhouding met mannen. Omdat ik nooit contact heb ervaren met mijn vader, omdat hij agressief was, ben ik me meer gaan richten op vrouwen. Dat was veilig. In dit jaar mannenwerk heb ik geleerd dat MAN-zijn Oké is en dat samen werken en leren met mannen leuk is. (naam bij ons bekend).

 

In dit jaar was het belangrijk om steun van mannen te ervaren. Ik doe volgend jaar weer mee met de nieuwe groep, ik heb het nog een tijdje nodig. (Martin)

 

Wat een openbaring om te horen hoe ook sommige andere mannen worstelen met het thema sexualiteit. Wat heb ik een steun ervaren in de groep. Ik ben niet alleen, zoals ik vroeger wel dacht. Ik heb goede vrienden, maar dit besprak ik (voorheen) niet met ze. (Nico)

 

De training Mannenwerk heeft me op een nieuw spoor gezet. Met steun van de andere mannen ben ik op onderzoek gegaan en heb ik stappen gezet in mijn werk. Ik weet weer wat echt van belang is. (naam bij ons bekend)

Dagtraining

Training “mannenwerk” start op 16 oktober en bestaat uit 8 zaterdagen. De dagen starten om 10.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

Fijn dat je op mijn site was, het lijkt er op dat je nu weg gaat. Voor je gaat, zou je mij willen helpen om deze site beter te maken door het beantwoorden één of van twee vragen?

Dank je wel,

Peter van Kempen