Wat is jouw antwoord op de vraag van een betekenisvol leven, mannelijke identiteit, innerlijk leiderschap, man-zijn, werk, relaties en hoe geef jij dat op een bezielende, authentieke manier vorm?

Mannenwerk

Om als man vrij te zijn, je te kunnen bewegen tussen autonomie en verbinding, je kwaliteiten in te zetten is het van belang om als jongen de emotionele relatie met onze moeder te doorbreken en los te komen van haar. We hebben hiervoor een krachtige vader(figuur) nodig. Als jonge man hebben we mannelijke rolmodellen nodig om een positieve mannelijke identiteit te kunnen ontwikkelen. Als volwassen man hebben we andere mannen nodig om antwoorden te vinden op levensvragen, waar andere mannen ook mee worstelen. Bijvoorbeeld vragen op het gebied van seksualiteit, mannelijkheid, omgaan met agressie of onze rol als vader. Als we ouder worden kunnen we onze levenservaring beschikbaar stellen en doorgeven als mentor.

Wat betekent het om man, partner, vader of minaar te zijn? Wat is nou die mannelijke energie van kwetsbaarheid en kracht? Heb jij contact met jouw gevoel en behoefte of vind je dat maar niks? Hoe deal je met de dubbele boodschappen die de maatschappij mannen te verstaan geeft om en kwetsbaar maar ook krachtig en vastberaden te zijn?

Wil je meer tot je recht komen en met een open hart in je kracht staan? Ervaar wat voedend is voor en grond geeft aan je man-zijn en hoe het is om daarin te wortelen, zodat je stevig richting geeft aan je eigen leven. Vanuit deze stevigheid kun je relaties vorm geven, je vaderschap invullen en levenskeuzes maken.

Maak kennis met mannenwerk en ontdek de kracht van broederschap zoals dat in onze oorspong zit. Deze groep heeft de intentie om langere tijd bijeen te zijn over tijd. Nieuwe mannen zijn welkom.

Zelf ben ik 2005 met Mannenwerk in aanraking gekomen. Eerst wat twijfelend of het wel wat voor “mij” zou zijn. Ik had het niet nodig ….. Maar in feite zag ik er behoorlijk tegenop. Uiteindelijk heb ik de stap gemaakt en mee gedaan een een lang weekend de “initiatie”. Vanaf dat moment heeft het mannenwerk een nieuwe betekenis voor mij gekregen en heb ik zelf ervaren wat het kan betekenen voor het leven van Mannen. Later volgde ik  een training over Sexual Grounding en opnieuw  heb ik daar de noodzaak en het belang geleerd van mannen én vrouwen groepen. Sinds 2015 geef ik op ons eigen terein mannen zweethutten en mannengroepen. Ik  geniet van het samenzijn met alleen mannen. Mannen die het aandurven om krachtig te zijn in hun kwetsbaarheid, delen hoe zij het leven aangaan, wat ze tegenkomen aan struggle en hoe we kunnen luisteren naar elkaar.

Voor mij is de mannengroep “het Broederschap” is een plek waar:
– je jouw verhaal kunt vertellen en waar écht geluisterd wordt
– je je innerlijk leiderschap kunt ontwikkelen
– je je authenticiteit als man verder vorm geeft
– je je kracht en kwaliteiten kunt inzetten en verder kunt ontwikkelen
– je je bevrijdt van oude zaken die jou beperken
– je steun en vertrouwen ervaart

Door het jaar komen we 6 dagen bij elkaar. In deze dagen onderzoek je verschillende thema’s rondom “Man” zijn. vergoot je je autonomie én leer je hoe je vanuit autonomie kunt verbinden en echt kunt staan voor wie je bent en wat voor jou belangrijk is in je leven. Je leert in vol contact te zijn met je gevoelens en kernwaarden (behoefte) en hoe je op een diepere laag verbinding aan kunt gaan. Thema’s als sexualiteit, agressie, leiderschap en kwetsbaarheid zijn ook onderdeel van het traject.

Elke dag heeft een aantal vaste onderdelen zoals lichaamswerk, meditatie, persoonlijk/individueel werk en een thema.

De dagen starten om 09.30 uur en we ronden of om 16.30/ 17.00 uur.
Data:
zondag 27 september
zondag 1 november
zondag 20 december
zaterdag 23 januari (plus avond)
zaterdag 13 maart
zondag 25 april
zaterdag 29 mei (plus avond)
zondag 27 juni

De training van vijf dagen kost € 880,-. Dit is inclusief lunches, materiaal en extra’s zoals een  zweethut of stemwerk.

Dagtraining

Training “mannenwerk”